Grzyby nie dla każdego
Grzyby mają tylko walory smakowe – brakuje im wartości odżywczych i są ciężkostrawne. Lekarze proponują ograniczyć ich spożycie do minimum, a niektórym osobom całkowicie odradzają jedzenie. reklama:
Smaczne i zdrowe leśne przysmaki
Grzyby mają tylko walory smakowe – brakuje im wartości odżywczych i są ciężkostrawne. Lekarze proponują ograniczyć ich spożycie do minimum, a niektórym osobom całkowicie odradzają jedzenie. reklama:
Każda pora roku ma swoje uroki. Czar jesieni objawia się między innymi w słonecznych spacerach po lesie i grzybobraniu. Przyniesione z lasu grzyby nadają potrawom charakterystyczny głęboki aromat, pozwalając cieszyć nasze podniebienia pysznymi sosami i pachnącymi zupami. Dla wszystkich miłośników grzybów, jak również tych, którzy Read More …
Propolis czyli kit pszczeli jest bardzo cennym, choć nieco zapomnianym produktem pszczelim. Medycyna naturalna od wieków używała go w wielu rodzajach terapii. Dziś na szczęście ponownie przyglądamy się temu specyfikowi.
Rynek soków, nektarów i napojów jest dziś wart 3,5 mld zł i względnie stabilnie się rozwija. W ostatnim czasie zmieniła się jednak jego struktura – w okresie od czerwca 2013 roku do maja br. o ponad 15 proc. wzrosła kategoria soków. Polacy coraz częściej sięgają po naturalne soki, które Read More …
Mają nie tylko doskonały smak, ale również mnóstwo wartości odżywczych! Truskawki, maliny i jagody to sezonowe bomby witaminowe. Czarna porzeczka pomaga w odchudzaniu, poziomka odtruwa organizm, a malina zawiera związki o działaniu leczniczym. Lato to doskonały czas, by skosztować ich wszystkich – zachęca Agnieszka Piskała Read More …
Pomysł na serwis Smaki Lasu powstał przy okazji uprawiania turystyki. Chociaż czasem może zdarzyć się odwrotnie – wyprawy po leśne skarby mogą przyczynić się do przyjęcia turystycznego stylu życia. Turystyka to przecież nie tylko zagraniczne wojaże. To także m.in. wyjście z domu i na przykład Read More …